Tech

Vi är över 400 personer inom tech som på olika sätt bidrar till att Sveriges Radio aldrig tystnar. Vi behöver finnas där publiken är och jobba mot att bli lika självklara digitalt som analogt. För att vara säkra på att vi fortsätter göra rätt saker, i rätt tid, och på rätt plattform, söker vi ...

Tech

Vi är över 400 personer inom tech som på olika sätt bidrar till att Sveriges Radio aldrig tystnar. Vi behöver finnas där publiken är och jobba mot att bli lika självklara digitalt som analogt. För att vara säkra på att vi fortsätter göra rätt saker, i rätt tid, och på rätt plattform, söker vi dig som vill vara med på vår resa - att utveckla nästa generations ljudupplevelse och se till att våra lyssnare fortsätter hitta till alla våra plattformar.

Kom och bidra till förståelse i en föränderlig värld

Lediga tjänster

Nedan hittar du alla våra lediga tjänster just nu. Om du hittar något som passar, skicka in en ansökan idag!

Jobbtitel
Plats
Ansök senast
Plats: Stockholm
Ansök senast: 2023-06-23

Nytänkande i teknikens framkant kring övervakning, är du produktägaren vi söker! Produktområdet övervakning hör till avdelningen Infrastruktur på Teknikenheten på Sveriges Radio. Vi arbetar agilt där behov prioriteras mot varandra med målet att fokusera på det som skapar mest nytta för företaget.

Plats: Stockholm
Ansök senast: 2023-08-07

Vi söker en produktägare till Team Webcore på avdelningen Digitala Publika Produkter. Vi arbetar i tvärfunktionella team där varje kollega är lika viktig. Digitala Publika Produkter hör till Produkt- och Tjänsteutveckling som är en del av Programenheten på Sveriges Radio.

Ditt ansvar som produktägare (PO) för Team Webcore är att:

 • prioritera teamets backlogg i samråd med teamet, produktchef och stakeholders
 • jobba tätt ihop med andra produktägare inom DPP
 • samarbeta nära Sveriges Radios tekniska arkitekter
 • balansera tekniska vägval, värde för användarna och Sveriges Radios interna behov
 • säkerställa och skapa förutsättningar för en stabil, modern och sökbar webbplats genom att förvalta befintliga system och samtidigt bygga ny logik och affärsregler
 • möjliggöra för andra team att arbeta i webbplattformen

För att lyckas i rollen tror vi att du har en gedigen erfarenhet av att jobba med produktutveckling, digital teknik och agila arbetsprocesser. Det är en stor fördel om du har teknisk bakgrund som utvecklare, gärna från mediebranschen.

Som person är du nyfiken, ambitiös, samarbetsinriktad och lösningsorienterad. Du är en bra kommunikatör och vill själv utveckla din kompetens inom digital produktutveckling. Du prioriterar och praktiserar kontinuerligt lärande och delande av insikter.

Anställning 
Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Placering i Radiohuset i Stockholm.

Ansökan 
Är du redo för en ny, spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående. Sista ansökan måndag den 7 augusti 2023. Vi arbetar med urval och intervjuer löpande.

Vill du veta mer?
Frågor kring tjänsten kontakta, produktchef Andreas Aspegren 070-830 5575. Frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Christian Rosendahl, 070-923 72 40.

Fackliga frågor besvaras av: SJF och Unionen nås via Sveriges Radios växel 08-784 50 00. SACO nås via saco@sverigesradio.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Plats: Sverige
Ansök senast: 2023-06-09

Vi på Sveriges Radio söker nu en System Engineer till ett av våra utvecklingsteam: Mobil Medverkan.

Teamets kärnuppdrag är verktyg och tjänster för en platsoberoende radioproduktion. Våra produktionsverktyg gör det möjligt för våra journalister och tekniker att direktsända och producera radio där det händer, när det händer, utanför våra radiohus. Med hjälp av våra verktyg kan programgäster och intervjupersoner på ett enkelt och effektivt sätt medverka i våra program.

Teamets uppdrag är brett och innefattar bland annat att bygga, utveckla och ansvara för flera av de mest kritiska delarna i Sveriges Radios ljudproduktionskedja. Ansvarsområdet för teamet inrymmer såväl hårdvaruutveckling och infrastruktur som mjukvaruutveckling. Vår teknikstack rör sig från routrar och nätverk till containerteknologi och moderna utvecklingsspråk som .NET och React/TypeScript.

Hos oss blir du en del av ett engagerat team, där du har stora möjligheter att bidra till att vidareutveckla produkterna och tjänsterna och arbeta med modern teknik.

Vad du kommer att få göra

 • Utveckla och ansvara för att några av Sveriges Radios mest använda produktionsverktyg
 • Bidra i produktdesign och få tid för att bygga kvalitetslösningar
 • Installera och konfigurera både mjukvara och hårdvara
 • Arbeta med moderna plattformar för automation, tester och orkestrering
 • Arbeta med monitorering och logghantering
 • Programmera (i olika omfattning beroende på din förkunskap)
 • Ha kontakt med medarbetare i organisationen för att sätta användarens behov i fokus, bland annat genom demos och reviews, inkomna ärenden etc

Du passar troligen bra i teamet om Du:

 • Har erfarenhet av programmering
 • Har erfarenhet av att jobba i Linuxmiljö
 • Är ljudtekniskt intresserad och har en lämplig eftergymnasial utbildning
 • Är en lagspelare och bidrar till ett välmående team
 • Är bra på att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift

Vad vi erbjuder dig 
På Sveriges Radio jobbar vi alla för att bidra till en inkluderande och lärande kultur. Där tar vi alla ansvar för vår egen utveckling och där vi låter allas perspektiv och olikheter får plats. Vi lägger ett stort fokus på att vidareutveckla våra medarbetare. För att kunna vara en nyckelkompetens i team Mobil Medverkan får du möjligheten att lära tillsammans med oss i ditt dagliga arbete och genom vårt stora utbud av intressanta kurser.

För oss är det viktigt att våra medarbetare kan kombinera arbets- och privatliv på ett så flexibelt sätt som möjligt. De flesta i teamet kombinerar arbete i Radiohuset på Gärdet i Stockholm med arbete hemifrån några dagar i veckan. Det går även att arbeta från våra andra Radiohus runt om i landet, förutsatt att man kan ta sig till Stockholm vid behov.  Därför välkomnar vi sökanden från hela landet.

Ansökan och kontaktuppgifter 
Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning. Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. 

Är du vår nya medarbetare som är redo för en spännande utmaning? Skicka gärna in din ansökan idag, men senast den 9 juni. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdagen. Vi ser fram emot att träffa dig snart för ett första möte.
 
Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta Jenny Norell, jenny.norell@sr.se 0733-526 056 gruppchef Mobil Medverkan.

Fackliga frågor besvaras av: SJF och Unionen nås via Sveriges Radios växel 08-784 50 00. SACO nås via saco@sverigesradio.se.

Sveriges Radio är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och har en viktig roll inom totalförsvaret. Vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd och på grund av det genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Plats: Stockholm
Ansök senast: 2023-06-01

Är du en vass analytiker som vill vara med och utveckla våra publika digitala produkter, ge oss större kunskap om våra användare och tillsammans skapa produkter som överträffar publikens förväntningar? Kanske är det just dig vi söker!

Plats: Stockholm
Ansök senast: 2023-06-06

Vi lever i en tid där oberoende medier blir allt viktigare. Vi på Sveriges Radio tror med hela vårt hjärta att public service är en kollektiv demokratisk nyttighet som gynnar alla medborgare. Just nu söker vi en utvecklare till Digitala Publika Produkter.

Plats: Stockholm
Ansök senast: 2023-06-30

Sveriges Radio ska aldrig tystna. Varje dag och dygnet runt jobbar tusentals människor att ge röst åt fler röster, oberoende av kanal och plattform. Här finns skilda erfarenheter, kunskapsområden och arbetsuppgifter men med en sak gemensamt, en vilja att göra radio för alla.

Plats: Stockholm
Ansök senast: 2023-06-30

Sveriges Radio ska aldrig tystna. På tech är vi över 400 personer som på olika sätt bidrar till att hela Sverige kan ta del av fler röster och starkare berättelser på flera olika kanaler och plattformar. Har du erfarenhet av IT-infrastruktur och vill utvecklas inom Kubernetes och containerteknologi?

__________________________________________________________________________


Följ oss via våra sociala kanaler!