Tech

Vi är över 400 personer inom tech som på olika sätt bidrar till att Sveriges Radio aldrig tystnar. Vi behöver finnas där publiken är och jobba mot att bli lika självklara digitalt som analogt. För att vara säkra på att vi fortsätter göra rätt saker, i rätt tid, och på rätt plattform, söker vi ...

Tech

Vi är över 400 personer inom tech som på olika sätt bidrar till att Sveriges Radio aldrig tystnar. Vi behöver finnas där publiken är och jobba mot att bli lika självklara digitalt som analogt. För att vara säkra på att vi fortsätter göra rätt saker, i rätt tid, och på rätt plattform, söker vi dig som vill vara med på vår resa - att utveckla nästa generations ljudupplevelse och se till att våra lyssnare fortsätter hitta till alla våra plattformar.

Kom och bidra till förståelse i en föränderlig värld

Lediga tjänster

Nedan hittar du alla våra lediga tjänster just nu. Om du hittar något som passar, skicka in en ansökan idag!

Jobbtitel
Plats
Ansök senast
Plats: Sverige
Ansök senast: 2023-04-30

Är du utvecklare och vill bidra till Sveriges Radios demokratiska uppdrag? Visste du att SR inte bara gör radioprogram utan även har 400 medarbetare som jobbar med allt från utveckling av system och tekniska lösningar till ljudteknik och verktyg för våra journalister? Vi levererar teknik och ljudupplevelser i världsklass och satsar på att bli ännu bättre genom att expandera inom egenutveckling, främst inom den digitala tekniken. Nu söker vi två fullstack-utvecklare till teamet som utvecklar Sveriges Radios CMS, Isidor.  Är du vår blivande kollega i teamet?

Isidor gör det möjligt för Sveriges Radios redaktioner att flexibelt skapa, paketera och publicera utbudet digitalt, så att det blir tillgängligt för publiken enligt deras lyssnarbehov.

Detta gör du som fullstack-utvecklare i team Isidor

 •  Är med och driver utvecklingen av de redaktionella verktyg som gör att våra journalister når ut med Sveriges Radios innehåll digitalt
 •  Mobb-programmerar 
 •  Samarbetar med andra team
 •  Arbetar med följande tekniker: .NET Core, C#, React, Javascript/Typescript, SQL

Teamet är distribuerat och består av utvecklare, UX-are, produktägare och support som jobbar tätt tillsammans med redaktionell personal.

Vem är du?

 •  Du har erfarenhet av både backend- och frontend-utveckling i t.ex. C#, Java eller Javascript.
 •  Du har också erfarenhet av något frontend-ramverk, vi jobbar i React.
 •  Du är nyfiken på teknik och en engagerad problemlösare. 
 •  Du har stort användarfokus och gillar att dela med dig av din kompetens.

Vad vi erbjuder dig: På Sveriges Radio vill vi att du ska få chansen att utvecklas, och vi är generösa med kompetensutveckling. Vi delar med oss av våra erfarenheter i kunskapssprintar och hackveckor.

Vi välkomnar sökanden från hela landet. Teamet har idag medlemmar i både Stockholm, Luleå och Jönköping, och då Sveriges Radio finns på 25 orter har vi möjlighet att erbjuda en arbetsplats på flera av dem. Vi ser fördelarna med allas våra olikheter och är stolta över att vi jobbar på en arbetsplats där vi verkligen har chans att göra skillnad.

Vår värdegrund: Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation. Läs mer om vår värdegrund på vår karriärsida. Anställning Tillsvidareanställning med inledande 6 månaders provanställning och tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan: Skicka gärna in din ansökan redan idag!

Vill du veta mer? För frågor, kontakta Sofia Lybeck, Intake på Produkt- och Tjänsteutveckling, på 070-2405958 eller sofia.lybeck@sr.se

Fackliga frågor besvaras av Unionen, Saco och Journalistförbundet, samtliga nås genom växeln på 08-7845000.

Varmt välkommen med din ansökan!

Plats: Stockholm
Ansök senast: 2023-04-23

Sveriges Radio har sedan starten arbetat med ljudet i fokus och med nästan 100 år i bagaget har vi tagit oss till toppen inom ljud och teknik. Faktum är att vi implementerar världsledande lösningar som driver marknadens utveckling inom flera områden.

Vi vill öka innovationstakten och söker därför två kollegor till ett av våra team. Teamets uppdrag är att leverera pålitlig och relevant statistik över konsumtionen av vårt digitala innehåll på alla plattformar, både våra egna och de externa plattformar där våra ljud finns. Teamet ansvarar också för att på olika sätt tillgängliggöra data till redaktioner, andra utvecklingsteam samt till analysenheten. Hos oss på Sveriges Radio hamnar du mitt i händelsernas centrum och blir en viktig del av ett företag som värnar om demokrati, det fria ordet och alla människors lika värde. 

Vad kommer du att göra?

 • Bygga användarvänliga och stabila produkter
 • Arbeta i ett distribuerat system
 • Arbeta med SQL-databaser
 • Hjälpa till med DevOps
 • Designa och strukturera dataflöden
 • Utveckla och underhålla web-APIer
 • Arbeta i molnlösning
 • Samarbeta med andra team för att skapa rätt underlag till analytiker
 • Arbeta i en miljö med stora möjligheter till personlig utveckling
 • Arbeta i ett agilt team i Radiohuset i Stockholm samt på distans

Vem är du?

 • Du har en bred kunskap inom utveckling, är kanske ingenjör eller har annan lämplig eftergymnasial utbildning
 • Du har lång erfarenhet av C#/.Net, SQL, HTTP/FTP i en distribuerad web-miljö
 • Du är driven, lösningsorienterad och har utvecklingsfokus
 • Du tycker om problemlösning och har grundläggande kunskap inom IT och nätverk

Mer om dig: Som person trivs du med att arbeta tillsammans med andra och gillar att ständigt utvärdera arbetssättet samt är inte rädd för att tänka om och pröva nytt. Du tycker att det är spännande att jobba nära användarna och att ständigt skapa nytta för dem. Det finns möjlighet att arbeta med och utvecklas som scrum master. Har du tidigare erfarenhet av att jobba med dataanalys och stora datamängder är det en fördel.

Vad erbjuder Sveriges Radio? Hos oss får du ett omväxlande arbete där du ges möjlighet att påverka utvecklingen av våra tekniska lösningar samtidigt som du kommer att knyta an nya kontaktytor då rollen innebär mycket samarbete med andra team i företaget. Vi lägger stor vikt vid personlig utveckling och hoppas att du vill utvecklas tillsammans med oss. Vi är ett gäng teknik- och dataentusiaster som går till jobbet med en stor vilja och målmedvetenhet att leverera statisk för hela SR, på alla relevanta plattformar. Du kommer tillhöra ett team som värderar ett hjälpsamt klimat, agilt arbetssätt och att ha kul på jobbet. Låter det här som något för dig, då är det dags att skicka din ansökan!

Ansökan och kontaktuppgifter Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid med provanställning på sex månader. Vi arbetar med urval och intervjuer löpande och träffar dig gärna för ett första videomöte snart. För frågor om rekryteringen, kontakta Sofia Lybeck, på sofia.lybeck@sr.se / 070-2405958. För frågor om tjänsten, kontakta Åsa Arnerdal, rekryterande chef på asa.arnerdal@sr.se eller 070-7683726

Fackliga frågor besvaras av: SJF och Unionen nås via Sveriges Radios växel 08-784 50 00. SACO nås via saco@sverigesradio.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Plats: Stockholm
Ansök senast: 2023-04-23

Sveriges Radio har sedan starten arbetat med ljudet i fokus och med nästan 100 år i bagaget har vi tagit oss till toppen inom ljud och teknik. Faktum är att vi implementerar världsledande lösningar som driver marknadens utveckling inom flera områden.

Vi vill öka innovationstakten och söker därför en kollega till ett av våra team. Teamets ansvar är att bygga ett stabilt och säkert redaktionellt system. Hos oss på Sveriges Radio hamnar du mitt i händelsernas centrum och blir en viktig del av ett företag som värnar om demokrati, det fria ordet och alla människors lika värde. Här kommer du in i en inkluderande miljö där vi jobbar tillsammans och bygger vidare på varandras idéer, skrattar och peppar varandra.

Vad kommer du att göra?

 • Arbeta med systemdesign och arkitektur
 • Jobba med olika språk och backend-ramverk för att bygga effektiva och säkra API:er
 • Bygga skalbara system med moderna containerbaserade teknologier, från tekniska val till uppsättning av CI/CD-flöden
 • Skriva enhetstester i backend och frontend
 • Bygga frontend-applikationer
 • Leda diskussioner med andra utvecklare och stakeholders om tekniska val utifrån användarnas behov
 • Samarbeta med infrastrukturteam
 • Arbeta i en miljö med stora möjligheter till personlig utveckling

Vår tekniska stack omfattar .NET core, entity framework, C#, node/express, SQL, Redis, signalR, Vue 3, TypeScript, Tiptap, websocket, GitHub actions och Kubernetes.

 

Ditt team och arbetsplats
Ditt team fokuserar på produktutveckling och på våra användare. Teamet består av 10 medlemmar, där UX, utvecklare och PO jobbar tillsammans för att säkerställa korta beslutsvägar och skapa förutsättningar för ett stort ömsesidigt engagemang. Vi jobbar agilt och levererar värde varje dag.
Vi har ett flexibelt arbetssätt där vi jobbar både i radiohuset och hemifrån.

Mer om dig
Vi söker dig som har några års erfarenhet av fullstackutveckling med tyngd på backend i .NET. Du gillar att hitta lösningar, förstå helheten och räds inte för att testa nytt för att ta dig framåt. Samarbete är något du trivs med, hämtar energi från och i det att både lära och lära ut för att utvecklas med dina kollegor.

Du tycker att det är spännande att jobba nära användarna och att ständigt skapa nytta för dem. Du kan även driva på teamets arbete framåt och inta en vägvisande roll.

Vad erbjuder Sveriges Radio? Hos oss får du ett omväxlande arbete där du ges möjlighet att påverka utvecklingen av våra tekniska lösningar samtidigt som du kommer att knyta an nya kontaktytor då rollen innebär mycket samarbete med andra team i företaget. Vi lägger stor vikt vid personlig utveckling och hoppas att du vill utvecklas tillsammans med oss.

Anställning 
Tillsvidareanställning med inledande 6 månaders provanställning och tillträde enligt överenskommelse.  

Ansökan  
Är du redo för en ny, spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående, men senast den 23 april. Vi arbetar med urval och intervjuer löpande och träffar dig gärna för ett första videomöte snart. 

Vill du veta mer? Kontakta Sofia Lybeck, på sofia.lybeck@sr.se eller 070-2405958 

Fackliga frågor besvaras av Unionen, Saco och Journalistförbundet, samtliga nås genom växeln på 08-7845000. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Plats: Stockholm
Ansök senast: 2023-04-16

 

Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Oberoende, trovärdig, öppen och nyskapande är vår värdegrund. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och kulturskapare. www.sverigesradio.se

Om tjänsten
Vi förstärker nu upp vår teknikorganisation och ökar innovationstakten på Sveriges Radio med en .Net utvecklare VMA (Viktigt Meddelande till Allmänheten). Du kommer att få en central roll där du är den som ser till att våra system inom området realtidskommunikation får ett riktigt lyft och den moderna utveckling som behövs. Du kommer att ingå i ett team som tillsammans ska upprätthålla en hög leveransförmåga och IT säkerhet där det alltid ska finnas utrymme för att lära sig mer och utvecklas. Hos oss samarbetar du med hela vårt tekniska landskap och kommer att bli involverad i utvecklingen av Sveriges Radios produkter och spännande och utvecklande projekt inom IT säkerhet.  

Din utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning (gärna data / systemvetenskaplig bakgrund) eller flerårig motsvarande dokumenterad erfarenhet av utveckling av webbaserade tjänster, av användbarhet och god design. Du har erfarenhet av att arbeta med system som är kritiska för verksamheten och förstår vikten av god kvalité. För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har goda kunskaper inom .Net, C#, ASP.NET/MVC, GitHub-Actions, SQL och JavaScript. Att arbeta agilt är något du är väl bekant med. Du uttrycker dig väl i svenska, både i tal och skrift.

Dina personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmåga att samarbeta. Vi söker dig som är en passionerad och driven .NET-utvecklare som trivs bäst med att jobba i team, tycker om att vara omgiven av duktiga kollegor och som värnar om ett hjälpsamt klimat, hög serviceanda och att ha kul på jobbet. Du är en självgående och lösningsorienterad person, som gärna bygger förtroendeingivande relationer och som tycker om att dela med sig av sina kunskaper med andra. Du är vidare ansvarsfull, noggrann och strukturerad i ditt arbete. För dig är det viktigt att leverera med kvalité. Har du ett intresse av mediabranchen och av Sveriges Radio som produkt så är det så klart extra positivt.

Sveriges Radio erbjuder
Sveriges Radio är ett av Sveriges största mediebolag. Vi producerar nyheter, underhållning, sport, kultur och poddar för alla målgrupper och vi är stolta över det jobb vi gör tillsammans. Som .NET-utvecklare hos får du möjlighet att arbeta i allmänhetens tjänst med det viktigaste uppdraget att värna om demokrati, det fria ordet och alla människors lika värde. 

Vår IT- och teknikavdelning består av ca 400 personer som jobbar i agila team med bland annat att utveckla system och tekniska lösningar. Vi har länge legat långt fram när det gäller teknisk utveckling kring allt som rör ljud och satsar på att bli ännu bättre genom att expandera inom egenutveckling främst inom den digitala tekniken. Vi har ett stort samhällsansvar i att nå ut till Sverige med vårt utbud, oavsett situation. För att garantera detta ska vi upprätthålla hög säkerhet för produktion och distribution, så att vår publik alltid kan lita på vår tillgänglighet.

Sveriges Radio erbjuder ett omväxlande arbete samt en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vår strävan att medarbetarna på Sveriges Radio ska spegla samhället och publiken gör att arbetsplatsen är dynamisk och har mångfald i fokus. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) och säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att göras.

 

 

För tillsättning av denna tjänst samarbetar vi med p4it Search and Recruitment. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Louise Hagen Furugård, louise.furugard@p4it.se, 0733118726 alt Jen Scheffel, jen.scheffel@p4it.se, 0733 118798

Facklig kontakt: Fackliga frågor besvaras av Unionen, Saco och Journalistförbundet på Sveriges Radio, samtliga nås genom växeln på 08-784 50 00.    

Plats: Sverige
Ansök senast: 2023-04-16

Är du systemutvecklare och vill bidra till Sveriges Radios demokratiska uppdrag? Visste du att SR inte bara gör radioprogram utan även har 400 medarbetare som jobbar med teknik? Här finns roller inom allt ifrån systemutveckling till ljudteknik!

Till Team DevCore söker vi nu en systemutvecklare som vill vara en del av att vidareutveckla och förvalta våra utvecklingsverktyg och se till att vi kan fortsätta sända radio i världsklass! I teamet finns idag två fullstack-utvecklare och två systemansvariga.

Om tjänsten och teamet 
På Sveriges Radio arbetar vi i tvärfunktionella team där målet är att teammedlemmarna ska ha ett kunskapsdjup men också en bredd. Team DevCore har som uppdrag att vidareutveckla vår tekniska plattform, ta fram standarder samt ta hand om drift och förvaltning av de tjänster som våra utvecklingsteam använder. Teamet brinner för DevOps-kulturen och att göra vardagen bättre för utvecklare och tekniker inom organisationen.  

Är du en prestigelös och initiativtagande person som vill ha ett omväxlande arbete?
I den här rollen kommer du ha många kontaktytor inom organisationen. Därför ser vi att du är en flexibel person som trivs med att samarbeta, dela med dig av kunskaper och utvecklas tillsammans med andra. Dessutom ser vi att du är en ansvarstagande person som omsätter idé till praktik och vill vidareutveckla vår organisation samt bidra med engagemang, nyfikenhet och kompetens.

 

Vi tror att du:

 • Lever efter DevOps-principer
 • Har intresse av automatisering av flöden och av att bygga bort ineffektiva processer
 • Gillar att vara i framkant med den senaste tekniken
 • Tycker om att lösa problem, gärna med kod
 • Triggas av ständiga förbättringar
 • Alltid strävar efter att lära dig nya saker
 • Är öppen för att arbeta i en Linuxmiljö

Ett axplock av områden som teamet verkar inom:

 • Vidareutveckla och underhålla vår interna plattform för loggning, metrics och tracing (tex. Prometheus, Grafana, Loki och Elasticsearch)
 • Hjälpa utvecklare att komma igång i vår Kubernetes-plattform
 • Anpassa och drifta verktyg och tjänster för vår CI/CD-pipeline (GitHub Actions, ArgoCD, TeamCity, Octopus Deploy)
 • Automation av tjänster som applikationer behöver, exempelvis observability, authentication, certifikat (Terraform och Ansible)
 • Hjälpa organisationen att flytta från Windowsvärlden till en mer containerbaserad miljö

Medlemmarna i teamet arbetar tätt ihop med varandra och tillsammans ansvarar ni bland annat för CI/CD-pipelines, loggning, visualisering, meddelandeköer och övervakning. Som team strävar ni efter att ständigt förbättra utvecklarverktygen så att övriga team kan fokusera på att skapa värde för våra användare både externt och internt.

Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning och tillträde så snart som möjligt, enligt överenskommelse. Vi välkomnar sökanden från hela landet, då möjligheter finns att kombinera arbete från ett av våra radiohus med distansarbete hemifrån. Teamet har idag medarbetare i både Stockholm och Jönköping.

Ansökan och kontaktuppgifter
Är du redo för en ny, spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående, dock senast den 16 April. Vi arbetar med urval och intervjuer löpande, och träffar dig gärna snart för ett första möte via Teams.

För frågor om tjänsten, kontakta Per Siren: per.siren@sr.se, gruppchef. Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta Sofia Lybeck: sofia.lybeck@sr.se eller 070-2405958

Facklig kontakt: SJF och Unionen nås via Sveriges Radios växel 08-784 50 00. SACO nås via saco@sverigesradio.se.

__________________________________________________________________________


Följ oss via våra sociala kanaler!