Redaktionellt arbete

Vi vill göra svåra frågor begripliga för hela Sverige. Här är alla specialister inom olika områden såsom politik, kultur, vetenskap, nyheter eller musik och vi tar oss tid till att forska och ta fram fakta för att säkerställa olika perspektiv i vårt utbud. Du kanske har en näsa för nyheter, ...

Redaktionellt arbete

Vi vill göra svåra frågor begripliga för hela Sverige. Här är alla specialister inom olika områden såsom politik, kultur, vetenskap, nyheter eller musik och vi tar oss tid till att forska och ta fram fakta för att säkerställa olika perspektiv i vårt utbud.  

Du kanske har en näsa för nyheter, gillar att berätta om det som händer lokalt, sända direkt eller är innovativ att leta upp var publiken finns. Oavsett vilken roll du har, så har vi alla en sak gemensamt – Att alltid ha människorna som utgångspunkt och med syfte att beröra.

Vi tar vårt samhällsbärande uppdrag på största allvar. Kom och bidra till förståelse i en föränderlig värld.

Lediga tjänster

Nedan hittar du alla våra lediga tjänster just nu. Om du hittar något som passar, skicka in en ansökan idag!

Jobbtitel
Plats
Ansök senast
Plats: Malmö
Ansök senast: 2023-04-14

Vill du lära dig själv och Sverige något nytt varje dag? Är du nyfiken och har ett eget journalistiskt driv? Då kanske du är vår nya reporter på Ekot i Malmö!

Jobbtitel: Utrikesreporter till P3
Hybrid
Plats: Stockholm
Ansök senast: 2023-04-09

Som P3:s utrikesreporter bevakar du både stora nyheter och populärkulturella ämnen som engagerar P3-publiken. Du har din bas i Stockholm och reser ungefär varannan vecka.

Plats: Stockholm
Ansök senast: 2023-04-15

Ekot Radio Sweden på Sveriges Radio söker somalisktalande vikarier som kan rapportera på somaliska. På Ekot Radio Sweden rapporterar du de viktigaste svenska nyheterna på somaliska till en somalisktalande publik, och gör journalistik om de ämnen som särskilt kan intressera en nyanländ målgrupp i Sverige.

Du kommer att jobba på Ekot Radio Swedens somaliska språkgrupp och behöver vara bosatt i Stockholmsområdet, eftersom vi ibland erbjuder kontrakt med kort varsel.

Vill du lära dig själv och alla lyssnare något nytt varje dag?

Du kommer att göra kortare nyhetsinslag och andra radioinslag fyllda med ljud och röster, uppdatera vår hemsida, och jobba aktivt på sociala medier, ofta i högt arbetstempo. För oss på Sveriges Radio är det viktigt att vi kan spegla hela Sverige. Därför är det bra om du är nyfiken och öppen och kan bidra med nya perspektiv, fler språk och ett brett kontaktnät inom olika delar av samhället. På så sätt får vi alla en större förståelse.

Arbeta på en flerspråkig redaktion som är en del av Sverige Radios stora nyhetsredaktion, Ekot

Ekot Radio Sweden producerar och publicerar nyheter och reportage på olika språk: arabiska, engelska, somaliska, persiska (farsi/dari), kurdiska (sorani/kurmanji) och även på ukrainska, ryska och tigrinja i tillfälliga projekt. Utöver det gör vi nyheter på Lätt Svenska för en publik som är på väg att lära sig svenska. Vi publicerar vårt material på webben och i sociala medier, där flera av våra språkgrupper har många följare, och jobbar hårt med att upprätthålla en god publikkontakt. Vi gör också nyheter och reportage på svenska till Sveriges Radios nyhetsredaktion, Ekot, som vi är en del av.

Är du en somalisktalande nyhetsjournalist?

Som person är du nyfiken och har god kännedom om det svenska samhället, och du följer dagligen de viktigaste svenska nyheterna. Du är noggrann och är van vid nyhetstempo. Du har god samarbetsförmåga, är utåtriktad och har lätt för att skapa kontakter.

För att vi skall kunna skapa angelägen journalistik som gör skillnad vill vi att du:

 • Behärskar somaliska fullt ut i tal och i skrift
 • Talar bra svenska
 • Har erfarenhet av att jobba som journalist
 • Har erfarenhet av att jobba med sociala medier
 • Har bra IT-kunskaper och kan jobba med olika datasystem

Journalistisk utbildning eller liknande kompetens är meriterande.

Ansökan och kontaktuppgifter
Har du kvalifikationerna och är redo för en ny spännande utmaning som timvikarie på Ekot Radio Sweden Somaliska ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast den 15 april 2023. Vi vill ha din ansökan på svenska. Vikariatet finns i Stockholm.

Frågor om tjänsten: Gruppchef Zana Schiroyi, zana.schiroyi@sr.se
Frågor om rekryteringen: HR-partner Riikka Heinola, riikka.heinola@sr.se
Facklig kontakt: Unionen, unionen@sr.se
Facklig kontakt: SJF, hakan.widman@sr.se
Facklig kontakt: SACO, saco@sr.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Plats: Skellefteå
Ansök senast: 2023-04-15

Fånga människors upplevelser av Skellefteå som reporter på P4
Som reporter på P4 är du den som fångar upp det som händer lokalt. Du agerar och sänder direkt – alltid med människorna som utgångspunkt och med syfte att beröra. Mitt i händelsernas centrum i ett av landets mest expansiva områden blir du en viktig del av ett företag som värnar om demokrati, det fria ordet och alla människors lika värde.

Vill du skapa en mångfald av perspektiv och vara först med det lokala?
Vi på P4 är unika utifrån vår lokala kännedom. Det är vi som är först på plats och direktsänder när det händer och vårt mål är alltid att beröra och släppa fram en mångfald av röster och perspektiv. Därför brinner du för att bevaka alla delar av samhället och förstår vikten av att hela bevakningsområdet hörs i våra sändningar. Vår arbetsplats varierar ofta från dag till dag, eftersom vi ska vara mitt i händelsernas centrum, nära våra lyssnare. Men det som är gemensamt, oavsett var vi befinner oss, är att vi gör journalistik som utgår från människorna där de får vara med och forma innehållet.
I rollen som reporter kommer du att producera nyhets- och programinslag med fokus på berörande och dagsaktuella händelser. Du kommer att producera egna nyheter och sända direkt utifrån liksom vid reguljära nyhetssändningar.

Är du en snabb upplevelsefångare med god lokalkännedom?
Det allra viktigaste för dig som vill jobba som reporter hos oss på P4, är att du har en mycket god lokalkännedom och ett brett kontaktnät i området för att alltid kunna vara först med det senaste. Du älskar att jobba ute på fältet bland människorna där du också snabbt kan forma en idé och fånga in upplevelserna som berör i radio. Du har lätt för att skapa kontakt och inger förtroende.

Vi söker dig som har:
• Journalistutbildning eller likvärdig kompetens
• Erfarenhet av nyhetsarbete
• B-körkort

Om du har erfarenhet av att medverka i direktsänd radio samt har erfarenhet av fotografering och webbproducering är det en merit.

Ansökan och kontaktuppgifter
Tjänsten är ett vikariat på heltid året ut med start enligt överenskommelse. Du kommer att utgå från vår redaktion i Skellefteå. Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående då vi arbetar med löpande urval. Din ansökan registrerar du senast den 15 april 2023.

Frågor om tjänsten: Åsa Sundman nyhetschef på tel: 070 - 101 51 23, Mikael Hermansson programutvecklingschef på tel: 070-100 70 37 eller Matti Lilja kanalchef på tel: 090-17 17 27
Frågor om rekryteringen: Desire Lindström, HR-partner på tel: 090 - 17 17 57
Fackliga frågor: Viktor Åsberg, SJF eller Marianne Brush, Unionen som båda nås via växeln på tel: 090- 17 17 00. Saco nås via saco@sr.se

Välkommen med din ansökan!

Plats: Umeå
Ansök senast: 2023-04-15

Vill du vara programledare på en av landets mest avlyssnade kanaler?
På Sveriges Radio Västerbotten är lyssnaren i centrum. Vi sänder radio när det händer, vi granskar det som inte fungerar och berättar om lösningar på problem. Vi är närvarande i hela länet och lyfter olika perspektiv. Du som jobbar hos oss blir en viktig del av ett företag som värnar det fria ordet.

Är du en kreativ reporter/programledare med publiken i fokus?
Vår styrka är vår lokala förankring i vår expansiva region. Du älskar publiken och har lätt för att växla mellan olika ämnen. Du kan göra svårare intervjuer för att kunna blanda med något mer lättsamt i nästa stund. Vi vill också att du har förmågan att ha glimten i ögat och få våra lyssnare att le emellanåt. Du har ett stort intresse för nyheter och trivs i direktsändning.

Är du en nyfiken journalist som gillar Västerbotten?
Vi söker en livereporter/programledare för programanställning. Du behöver ha journalistisk utbildning. Eftersom våra sändningar utgår från hela Västerbotten behöver du ha B-körkort. Att du har kunskap om Västerbotten är såklart meriterande. Som person tycker du att det är kul att jobba med nyheter och aktualiteter. Du tar initiativ och gillar att samarbeta med andra.

Ansökan och kontaktuppgifter
Vi erbjuder en programanställning på heltid under ett år med tillträde snarast (eller enligt överenskommelse) med chans till förlängning. Placeringsort är Umeå. Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående då vi arbetar med löpande urval. Din ansökan registrerar du senast den 15 april 2023.

Frågor om tjänsten: Åsa Sundman nyhetschef på tel: 070 - 101 51 23, Mikael Hermansson programutvecklingschef på tel: 070-100 70 37 eller Matti Lilja kanalchef på tel: 090-17 17 27
Frågor om rekryteringen: HR-partner Desire Lindström, tel: 090 - 17 17 57
Fackliga frågor: Viktor Åsberg, SJF eller Marianne Brush, Unionen som båda nås via växeln på tel: 090- 17 17 00. Saco nås via saco@sr.se

Välkommen med din ansökan!

Plats: Helsingborg
Ansök senast: 2023-04-09

Brinner du för lokal nyhetsjournalistik med människan i fokus? Är du en driven reporter med ett brett kontaktnät i Helsingborg? Då kanske du är vår nya kollega på P4 Malmöhus!

Jobbtitel: Ekot söker utrikeschef
On-site
Plats: Stockholm
Ansök senast: 2023-04-09

Ekot söker utrikeschef

Vill du leda Nordens största korrespondentnätverk?

Om Ekot

Ekot är en av Sveriges största nyhetsredaktioner. Här jobbar drygt 200 engagerade och kunniga medarbetare som varje dag levererar de senaste nyheterna, fördjupningar och analyser kring vad som händer i både vår närhet och utanför landets gränser. Med ljudet i fokus gör vi journalistik som är relevant för en bred publik, på alla våra plattformar.

Ekots utrikesorganisation består av 32 medarbetare: 22 korrespondenter runtom i världen, samt tio reportrar och arbetsledare i utrikesgruppen i Stockholm. Sveriges Radios korrespondentnät är det största bland alla medier i Norden.

Vi söker en stark publicistisk chef med digitalt fokus

Som utrikeschef ansvarar du för att skapa förutsättningar för att ge lyssnarna den allra bästa utrikesjournalistiken. Du leder en grupp som till största del befinner sig på distans, och som stundtals behöver bedriva sitt arbete under svåra förhållanden. Det ställer krav på en ledare som trots avståndet upplevs som närvarande och kan skapa en konstruktiv, samarbetsorienterad och positiv kultur.

Du har förmågan att inspirera, utveckla och utmana medarbetarna för att skapa dagens och morgondagens mest relevanta nyheter på alla våra plattformar. Du är en person med stort driv och intresse för att jobba med utvecklingsfrågor, inte minst den digitala omställningen.

För att lyckas är det viktigt att du är strukturerad, analytisk och har god förmåga att kommunicera och samarbeta. Du trivs med och är van vid att ta ett stort eget ansvar. Det är av stor vikt att du är tydlig i ditt ledarskap och arbetar målinriktat med att ta tillvara medarbetarnas olika styrkor och egenskaper.

Som chef för Ekots och Sveriges Radios utrikesorganisation förväntas du:

 • Leda och utveckla utrikesjournalistiken och medarbetarna i Ekots utrikesorganisation
 • Driva den digitala omställningen inom Ekots utrikesorganisation.
 • Ansvara för personal, budget och arbetsmiljö
 • Tillsammans med övriga chefer leda och utveckla Ekot i stort
 • Skapa förutsättningar för samarbeten inom Ekot och med andra delar av Sveriges Radio.
 • Företräda utrikesorganisationen utåt och hålla i externa kontakter.

Utrikeschefen ingår i Ekots ledningsgrupp och rapporterar till chefen för Ekot. Placering är Radiohuset i Stockholm. I jobbet ingår visst resande utomlands.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av att arbeta som chef på en större nyhetsredaktion och har ingått i en ledningsgrupp. Du har egen erfarenhet av utrikesjournalistik antingen som chef eller som reporter/arbetsledare. Du är samarbetsinriktad och har lätt för att hitta konstruktiva lösningar tillsammans med dina kollegor och du är van vid att hantera skarpa nyhetslägen och att snabbt organisera om resurser för bästa möjliga bevakning.

Du har arbetat strategiskt såväl som operativt inom journalistiken och har erfarenhet av att leda en digital omställning. Du har ett genuint intresse av att få andra att växa och utmana sig själva. Du är en tydlig kommunikatör och är van vid att kommunicera externt såväl som internt.

Det är en fördel om du har kunskap om public service-uppdraget och det är meriterande med erfarenhet av ljudberättande i olika former.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, placeringsort Stockholm.

Sista ansökningsdag 9 april, men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt då vi arbetar med löpande urval.

För frågor om tjänsten, kontakta:

Ekots chef Klas Wolf-Watz Klas.Wolf-watz@sr.se

HR-partner Johanna Eriksson Johanna.M.Eriksson@sr.se

Journalistförbundet: Håkan Widman,
hakan.widman@sverigesradio.se

Unionen: unionen@sverigesradio.se
Saco: saco@sverigesradio.se 

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Plats: Stockholm
Ansök senast: 2023-04-02

Just nu söker Sveriges Radio P2 en musikredaktör med stort och djupt kunnande inom den klassiska musikens alla epoker, och med god kännedom om operarepertoaren.

Plats: Stockholm
Ansök senast: 2023-03-31

Välkommen till SR Drama, vi gör ljuddrama för hundratusentals lyssnare! P3 serie, Före - Efter, Julkalendern, Drama för Unga och P4 serie är bara några exempel på våra framgångsrika poddar. Nu söker vi en digital redaktör som ska arbeta med digital publicering och lansering av våra nya serier.

Plats: Stockholm
Ansök senast: 2023-04-11

Som produktionstekniker med särskild roll som video- och streamingtekniker söker vi dig som har erfarenhet av video- och streamingteknik för att ansluta till vårt team på Sveriges Radio. Du kommer att arbeta med att leverera högkvalitativt ljud- och videostöd för såväl intern företagskommunikation som extern företagskommunikation. Det kan gälla en intern strategidag eller en debatt där företaget Sveriges Radio behöver nå ut externt. Videoproduktionen sker i våra största studior där det också finns möjlighet att ta emot publik. Sändningarna sker från ett kontrollrum i anslutning till studiolokalerna. 

Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer att innefatta:

 • Leverera tekniskt stöd och service till våra produktioner
 • Utveckla, konfigurera och underhålla ljud-, video- och streamingutrustning i samarbete med olika team och avdelningar
 • Hantera ljud- och videostyrning under sändningar och evenemang
 • Hantera ljud- och bildmixer samt styrning av kameror under produktion
 • Koordinera med intressenter för att säkerställa en smidig produktion
 • Konsultera produktionen vid behov av videobeställningar till evenemang
 • Arbeta i tätt samarbete med Scenteknikerna

För denna roll behöver du ha:

 • Erfarenhet av ljud- och videoproduktionsteknik i en live-evenemangsmiljö
 • Förståelse för ljud- och videoutrustning och dess funktioner
 • Kunskap om ljud-, streaming- och videokontrollsystem
 • Utbildning inom teknisk produktion eller motsvarande erfarenhet
 • Förmåga att arbeta i team och hantera flera projekt samtidigt
 • Förmåga att arbeta under tryck och i en snabb miljö
 • Kreativ problemlösning och stresstålighet
 • God kommunikationsförmåga och förmåga att samarbeta
 • Goda kunskaper i svenska

Om du är en teknikentusiast med en passion för ljud- och videoproduktion och har ett högt engagemang, kan detta vara jobbet för just dig. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med viktiga streaminguppdrag som är med och utvecklar Sveriges Radios företagskommunikation. Arbetet sker på dagtid men kvälls- och helgarbete kan förekomma.

På Sveriges Radio är du en del av ett företag som värnar om demokrati, det fria ordet och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av public service-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Läs mer Sveriges Radios värdegrund och vision här.

Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Stockholm.

Ansökan och kontaktuppgifter
Är du redo för en spännande och utvecklande roll med ljud och bild i fokus? Skicka in din ansökan inklusive CV senast 11 april.

Frågor om tjänsten: Simon Rue, Produktionschef, simon.rue@sverigesradio.se.
Frågor om din ansökan: Riikka Heinola, HR-partner, riikka.heinola@sverigesradio.se.
Facklig kontakt: unionen@sverigesradio.se. För övriga fackförbund hänvisar vi via Sveriges Radios växel på tel: 08 - 784 50 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

Plats: Jönköping
Ansök senast: 2023-04-02

Vill du ha världens roligaste jobb?

Det blir ledigt nu när programledarprofilen Hasse Pettersson går i pension efter att ha sänt live i tiotusentals timmar.

 • Det har inte varit en enda tråkig dag på alla år. Studion har verkligen bubblat av liv, musik och starka berättelser, säger Hasse Pettersson.

Som programledare på P4 Jönköping är du mitt i nyhetsflödet som en kunnig, pålitlig och engagerad granne som lyssnaren alltid känner sig välkommen hos.

Du lotsar publiken i vardagen med glimten i ögat och ger dem kunskap, trygghet och glädje.

Du har förmågan att lyssna och prata med alla och kan snabbt gå från lättsamhet till allvar.

Vi söker dig som brinner för lokal journalistik, vill vara först med det senaste, vill överraska och underhålla, är kreativ och idérik, har lätt för att skapa kontakt, är intresserad av musik och kan lyfta fram den som en viktig del i vårt erbjudande och tycker att det är viktigt att även nå den digitala publiken. Mitt i händelsernas centrum blir du en viktig del av ett företag som värnar om demokrati, det fria ordet och alla människors lika värde.

P4 Jönköping är den P4 kanal som har flest lyssnare utanför storstadsområdena och har haft en uppgång i lyssnarsiffrorna det senaste året. Vi gör fri och oberoende journalistik och arbetet ger utrymme för kreativitet och erbjuder många möten med spännande människor.

För att lyckas i rollen som programledare på P4 Jönköping behöver du också ha:

 • Journalistutbildning eller motsvarande erfarenhet
 • Erfarenhet av att programleda
 • B-körkort för manuell bil

Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde 1 augusti 2023 eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Jönköping.

Ansökan och kontaktuppgifter
Vi ser fram emot din ansökan och vill veta hur du skulle vilja utveckla programmet så att vi tar nya steg. Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du söker jobbet på en gång då vi arbetar med löpande urval. Vi vill ha din ansökan senast den 2 april.

Frågor om tjänsten: Peter Olsson, kanalchef, tel. 036-215 66 57. 
Frågor om rekryteringen: Marianne Jansson, HR-partner, tel. 016-16 16 71.
Facklig kontakt: Markus Engberg SJF, tel. 036-215 66 80 eller David Westh, Unionen, tel. 036-215 66 34, samt Saco som nås via saco@sverigesradio.se.

Välkommen med din ansökan!

Plats: Stockholm
Ansök senast: 2023-04-06

Vi söker en rutinerad produktionstekniker till P4 Stockholm som är van att jobba redaktionsnära, känner väl till och har arbetat med Sveriges Radios ljudåterkopplingsmodell. Återkopplar och ger feedback utifrån ett coachande förhållningssätt och är duktig på att handleda, instruera och stötta.

Att kunna ta egna initiativ till redaktionell utveckling och jobba självständigt är en självklarhet, liksom att ha erfarenhet och kunskap om hur utesändningar planeras och byggs upp.

För att lyckas i rollen skall du ha
• Grundläggande kunskaper i dator- och IT-användning i en medie-/ljudproduktionsmiljö
• Erfarenhet av OB-produktioner och planering av publika sändningar
• Erfarenhet av arbete inom media
• B-körkort

Meriterande är om du har
• Utbildning inom ljudproduktionsteknik
• Kunskaper om sociala/digitala medier som publiceringsplattform
• Körkort för manuellt växlade fordon och C-körkort

Vad erbjuder vi?
Som produktionstekniker på P4 Stockholm kommer du att arbeta mot en inspirerande lokal kanal med många saker på gång och nyfikna, kreativa medarbetare. Som den storstadskanal P4 Stockholm är i huvudstadsområdet, är det naturligt att de ligger i framkant, med högt tempo och mycket öppna sinnen vilket innebär spännande utmaningar och intressanta arbetsuppgifter.

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundstyrd organisation. Värdegrunden beskriver företagets grundläggande värderingar. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer Sveriges Radios värdegrund och vision här.

Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Du kommer att arbeta på vaktlista vilket kan innebära tjänstgöring vissa kvällar och helger. Tillträde efter överenskommelse. Placeringsort: Stockholm.

Ansökan och kontaktuppgifter
Vi arbetar med löpande urval, därför vill vi uppmuntra dig att söka omgående. Din ansökan ska vara registrerad senast den 6 april 2023.

Frågor om tjänsten: Anne Björkbom, Produktionschef, tel: 08-784 21 10.
Frågor om din ansökan: Paula Trost, HR-partner, tel: 08-784 28 93.
Fackliga frågor besvaras av Unionen och SACO. Dessa nås via växeln, tel: 08-784 50 00.

Välkommen med din ansökan!

 

Plats: Stockholm
Ansök senast: 2023-04-02

Musikrevyn i P2 sänds varje söndag, ett två timmar långt magasin där det hetaste och nyaste i skivskörden samsas med större utblickar och reportage. Fokus ligger på den klassiska musikvärlden, med ett tilltal som lockar även den mindre insatte till lyssning.

Plats: Örebro
Ansök senast: 2023-04-02

Vi söker dig, en erfaren och tydlig ledare med hög publicistisk kompetens, som med stort engagemang vill fortsätta utveckla P4 Örebro både digitalt och i FM tillsammans med medarbetarna.

Som kanalchef värnar du om den lokala journalistiken och vill jobba mot Sveriges Radios vision ”fler röster och starkare berättelse för en större förståelse”. Du har en bred syn på nyheter och aktualiteter och förstår P4 Örebros självklara roll i folks vardag, vid stora nyhetshändelser och som beredskapskanal. Du blir en viktig del av ett företag som värnar om demokrati, det fria ordet och alla människors lika värde.

Du kommer till en kreativ och kompetent redaktion som jobbar nära publiken, med stor lyhördhet för lyssnarnas frågor och hög journalistisk kvalitet.

Du vill driva den digitala förflyttningen

Som kanalchef är du ansvarig utgivare och publicistisk chef. Ditt arbete innebär att utveckla redaktionen, journalistiken och att driva den digitala förflyttningen. Det innebär också ansvar för personal, budget och arbetsmiljö. Du företräder P4 Örebro i samhällsdebatten och i externa kontakter med tydlighet när det gäller public service roll i samhället. Kanalchefen är underställd områdeschefen och ingår i ledningsgruppen för område Mitt, som innefattar SR Örebro, SR Gävleborg, SR Värmland och SR Dalarna.

Världen förändras hela tiden och likaså vårt sätt jobba. Din uppgift blir att toppa laget och se till att alla medarbetares kompetenser tas tillvara på bästa sätt 

Ledarskap inom Sveriges Radio präglas av mod, lyhördhet och empati. Det är av stor vikt att du är tydlig i ditt ledarskap och arbetar målinriktat med att ta tillvara medarbetarnas olika styrkor och egenskaper. Du har ett genuint intresse av att få dem att växa och utmana sig själva, och vet hur man skapar förutsättningar för ett kreativt och inkluderande arbetsklimat. Du är en god relationsbyggare och har en förmåga att få med dig och entusiasmera organisationen till nya arbets- och synsätt.

För att skapa förutsättningar för en modern och inspirerande arbetsplats, med upplysande och opartisk journalistik, behöver du ha:

 • Erfarenhet av operativt chefs- och/eller arbetsledaransvar för en redaktionell arbetsplats
 • Journalistisk utbildning eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt
 • Hanterat utgivarfrågor
 • Vana av publicistiska diskussioner, gärna med fokus på att ge plats åt många olika röster och perspektiv

Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde 1 juli eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Örebro.

Ansökan och kontaktuppgifter
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du söker omgående då vi intervjuar löpande. Vi vill ha din ansökan senast den 2 april.

Frågor om tjänsten: Lena Tideström Sagström, områdeschef, tel. 08-7849579, lena.tidestrom-sagstrom@sr.se
Frågor om rekryteringen: Marianne Jansson, HR-partner, tel. 016-161671, marianne.jansson@sr.se Fackliga frågor: Malin Holmberg, SJF eller May-Britt Rylander, Unionen. Båda nås via växeln 019-19 20 00. SACO nås via saco@sr.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Plats: Falun
Ansök senast: 2023-04-02

Vi söker dig, en erfaren och tydlig ledare med hög publicistisk kompetens, som med stort engagemang vill fortsätta utveckla P4 Dalarna både digitalt och i FM tillsammans med medarbetarna.

Som kanalchef värnar du om den lokala journalistiken och vill jobba mot Sveriges Radios vision fler röster och starkare berättelse för en större förståelse. Du har en bred syn på nyheter och aktualiteter och förstår P4 Dalarnas självklara roll i folks vardag, vid stora nyhetshändelser och som beredskapskanal. Du blir en viktig del av ett företag som värnar om demokrati, det fria ordet och alla människors lika värde.

Du kommer till en kreativ och kompetent redaktion som är nära sin publik och som vill  fortsätta vara nyhetsledande i Dalarna.

Du vill driva den digitala förflyttningen

Som kanalchef är du ansvarig utgivare och publicistisk chef på kanalen. Ditt arbete innebär att utveckla redaktionen, journalistiken och att driva den digitala förflyttningen. Det innebär också ansvar för personal, budget och arbetsmiljö. Du företräder P4 Dalarna i samhällsdebatten och i externa kontakter.  Kanalchefen är underställd områdeschefen och ingår i ledningsgruppen för område Mitt, som innefattar SR Dalarna, SR Gävleborg, SR Värmland och SR Örebro.

Världen förändras hela tiden och likaså vårt sätt jobba. Din uppgift blir att toppa laget och se till att alla medarbetares kompetenser tas tillvara på bästa sätt 

Vårt ledarskap på Sveriges Radio gestaltas av mod, lyhördhet och empati. Det är av stor vikt att du är tydlig i ditt ledarskap och arbetar målinriktat med att ta tillvara medarbetarnas olika styrkor och egenskaper. Du har ett genuint intresse av att få dem att växa och utmana sig själva och du vet hur man skapar förutsättningar för ett kreativt och inkluderande arbetsklimat. Du är en god relationsbyggare och har en förmåga att få med dig och entusiasmera organisationen till nya arbetssätt och synsätt.

För att vi skall skapa förutsättningar för modern och inspirerande arbetsplats med upplysande och opartisk journalistik behöver du ha:

 • Erfarenhet av operativt chefs- och/eller arbetsledaransvar för en redaktionell arbetsplats
 • Journalistisk utbildning eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt
 • Hanterat utgivarfrågor
 • Vana av publicistiska diskussioner, gärna med fokus på att ge plats åt många olika röster och perspektiv

Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde 1 juni eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Falun.

Ansökan och kontaktuppgifter
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du söker omgående. Vi vill ha din ansökan senast den 2 april.

Frågor om tjänsten: Lena Tideström Sagström, områdeschef, tel. 08-7849579, lena.tidestrom-sagstrom@sr.se
Frågor om rekryteringen: Marianne Jansson, HR-partner, tel. 016-161671, marianne.jansson@sr.se
Fackliga frågor: Simon Magnusson, SJF eller Georg Schröter, Unionen. Båda nås via växeln 023-777700. SACO nås via saco@sr.se.  

Varmt välkommen med din ansökan! 

Plats: Varberg
Ansök senast: 2023-04-02

Är du en nyhetsdriven lagspelare med stort hjärta för lokal journalistik? Drivs du av att hitta de unika berättelserna och bredda perspektiven? Då kanske du är vår nya reporter på P4 Halland!

Jobbtitel: Ekot söker sommarvikarier
On-site
Plats: Stockholm
Ansök senast: 2023-03-31

Reporter, Nyhetspresentatör, Webbredaktör, Programledare eller någon annan redaktionell roll? Vad du än är duktig på vill vi gärna se dig på Ekot i sommar. Ansök nu!

Plats: Växjö
Ansök senast: 2023-03-31

På P4 Kronoberg har vi en nära relation med våra lyssnare och prioriterar journalistik i dialog med publiken och har ljudet i fokus. P4 Kronoberg är en ambitiös arbetsplats där vi strävar efter att vara nyhetsledande och angelägna på alla plattformar. Och så klart också på att ha roligt. Mitt i händelsernas centrum blir du en viktig del av ett företag som värnar om demokrati, det fria ordet och alla människors lika värde.

Nu söker vi dig som brinner för att träffa och möta människor i deras egen vardag, och som gärna tar snabba puckar och gillar en flexibel arbetsdag.

Som livereporter jobbar du tätt ihop med producent och programledare och är ute på fältet under dagarna. Du både bandar och gör intervjuer live. Du kommer få bevaka akuta nyhetshändelser, bevaka presskonferenser och träffa både politiker och profiler. Men framför allt får du träffa många olika sorters människor i deras vardag. Du kommer arbeta som livereporter för alla våra publiceringsytor och arbetstiderna varierar.

För att lyckas i rollen behöver du ha:

 • Erfarenhet av redaktionellt arbete i högt tempo
 • Journalistutbildning eller likvärdig kompetens
 • B-körkort för manuell bil
 • Erfarenhet av radio är meriterande

Anställning
Tjänsten är en programanställning på 100% med tillträdesdatum enligt överenskommelse fram till 31 januari 2024. Placeringsort är Växjö.

Ansökan och kontaktuppgifter
Vi ser gärna att du skickar din ansökan så snart som möjligt då vi arbetar med löpande urval, dock senast 1 mars.

Frågor om tjänsten: Petronella Lindgren, nyhetschef, tel. 0470-726071, Tuva Klinthäll, programutvecklingschef, tel. 0470-726060.
Frågor om rekryteringen: HR-partner: Marianne Jansson, tel. 016-161671.
Fackliga kontakter: Lena Gustavsson, Unionen, tel. 0470-726069, Thomas Aaby-Ericsson,  SJF, tel. 0470-726063. Saco nås via saco@sr.se .

Välkommen med din ansökan!

Plats: Växjö
Ansök senast: 2023-03-31

P4 Kronoberg är uppdaterande, underhållande och fördjupande. Vi finns bland kronobergarna i deras vardag och skildrar frågor som är viktiga för vårt läns invånare. P4 Kronoberg strävar hela tiden efter att vara först med det lokala och skapa en mångfald av perspektiv.

Till sommaren söker vi bland annat reportrar och digitala redaktörer

Vi söker dig som har känsla för nyheter och brinner för lokal journalistik. Du är nyfiken, noggrann och bidrar med egna idéer samt jobbar gärna på alla våra plattformar. Du är allmänbildad och har analytisk förmåga och ett intresse för vad som händer i kommunerna i Kronoberg.

Glatt gäng möter dig!

Som vikarie på P4 Kronoberg välkomnas du av ett glatt, nyfiket, kreativt och ambitiöst gäng.
Redaktionen är belägen i Växjö, men ditt bevakningsområde är hela Kronobergs län, som är ett expansivt skogslän med stor närhet till bra badsjöar.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av etermedia samt journalistiska publiceringar på webb och i sociala medier och därutöver behöver du ha:

 • Journalistutbildning eller motsvarande kunskaper
 • B-körkort för manuell bil

Anställning
Tjänsterna är semestervikariat under sommaren 2023. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Växjö. Tjänstgöring kan inkludera tidiga morgnar, sena kvällar och helger.

Ansökan och kontaktuppgifter
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan snarast då vi arbetar med löpande urval, dock senast den 31 mars 2023.

Frågor om tjänsten: Tuva Klinthäll, programutvecklingschef, tel. 0470-726060, Petronella Lindgren, nyhetschef, tel. 0470-726071.
Frågor om rekryteringen: HR-partner: Marianne Jansson, tel. 016-161671.
Facklig kontakt: Lena Gustavsson, Unionen, tel. 0470-726069, Thomas Aaby-Ericsson,  SJF, tel. 0470-726063. Saco nås via saco@sr.se .

Välkommen med din ansökan!

__________________________________________________________________________


Följ oss via våra sociala kanaler!