Omvänt mentorskap – erfarna chefer får se saker ur ungas perspektiv

Vi har gjort det förut. Och nu gör vi det igen. Omvänt mentorskap är en satsning som ger fler medarbetare möjlighet att bidra till Sveriges Radios framtida utveckling. Nu startar vi den tredje omgången.

Men vad är Omvänt mentorskap?

Mentorskap är ett begrepp som innebär att någon som är erfaren och har mycket kompetens inom sitt område, tar sig an en ny, oftast yngre, adept som mentorn ska hjälpa, genom att dela med sig av sin kunskap och erfarenhet. Omvänt mentorskap innebär helt enkelt ett omvänt förhållande.

Mentorerna träffar regelbundet sina adepter, som är chefer på olika nivåer inom Sveriges Radio. Parastoo Saeidi, som jobbar i P3:s digitala desk från Göteborg, har i år blivit mentor till vd Cilla Benkö.

– Det ska bli spännande att få höra hur saker ser ut från en vd:s perspektiv. Jag ser  fram emot att lära mig mer om hur företaget fungerar och prata om de utmaningar och möjligheter som Sveriges Radio står inför. Det ska också bli roligt att dela med mig av mina perspektiv och tankar om hur vi kan jobba framåt i olika frågor, säger Parastoo.

För Cilla är det tredje gången som hon är adept för en yngre mentor i Omvänt mentorskap.

– Vi är ett stort företag som jobbar dygnet runt från massor med olika platser i landet och med olika saker. Som för alla andra stora organisationer är det ibland svårt att samlas över olika gränser och utbyta tankar och idéer. Omvänt mentorskap är för mig, som arbetat på företaget länge är en unik möjlighet att få någon yngre kollegas tankar och idéer med mig i hela vårt övergripande strategiarbete. Det blir en viktig pusselbit för att kunna fatta bra beslut för företaget i stort.

Cilla har fått många insikter under sina samtal med yngre mentorer som hon tar med sig, bland annat att vi behöver prioritera vad vi ska lägga ner kraft på:

–  Vi får aldrig stanna upp helt och känna oss nöjda, men allt behöver inte göras om hela tiden. Vi är ett företag som faktiskt satsar mycket på utveckling av både innehåll, teknik och arbetsmetoder. Det är både viktigt och gör mig stolt!  

Omvänt mentorskap är ett av många initiativ som görs på Sveriges Radio för att få oss som arbetsgivare, och våra medarbetare och chefer att växa och utvecklas, berättar Matilda Romin, HR-strateg och projektledare för Omvänt mentorskap.
 
För att vara säker på att inte missa något spännande som händer, kan du följa oss i våra sociala mediekanaler
 

Följ oss via våra sociala kanaler!