Diba Vosta pluggade medieteknik och började jobba på Sveriges Radio efter vårt möte på KTH-mässan förra året!

Diba Vosta – fullstackutvecklaren som brinner för Public service-uppdraget, att göra SR-appen personlig och att mobbprogrammera.

För ett år sedan visste Diba knappt att det fanns tjänster på Sveriges Radio som skulle passa henne. Inte förrän hon besökte KTH’s medieteknikmässa slog det henne att Sveriges Radio kunde vara hennes drömarbetsplats. Snabbt växte hennes nyfikenhet för Sveriges Radio och hon gjorde en intresseanmälan på plats på mässan. Anmälan resulterade i en tjänst som fullstackutvecklare, som inte bara gav henne chansen att programmera, utan även att bidra till samhället genom att jobba med Public Service.

Vad gör du i din roll som fullstack-utvecklare på Sveriges Radio?  Fullstack är lite som man hör på namnet, en kombination av front- och backendutveckling. Både med logiken, dvs koden bakom exempelvis appen, och även hur appen ser ut mot användaren. Man får ta helhetsgreppet kring en produkt, enkelt förklarat.  Jag jobbar i personaliseringsteamet där vi bland annat implementerar innehållet och sortering i de personaliserade karusellerna på hemskärmen - "tips för dig" och "dina poddtips". Det gör appen mer användarvänlig och byggd för att passa lyssnarens smak och behov.

Var det så här du tänkte dig ditt jobb efter examen?  Jag hade funderingar på SVT, men när jag träffade Sveriges Radio på mässan var det ingen tvekan om vad jag skulle välja. Jag ville helst jobba som utvecklare och tycker det är väldigt kul att jobba som fullstack. Förut satt jag mest med backend-utveckling, så att jag har fått chansen att utveckla mina kunskaper inom frontend känns väldigt kul!

Vad är det roligaste med ditt jobb och vad händer härnäst?  Jag tycker det är en kul uppgift vi har i vårt team (personaliseringsteamet) och ser fram emot att fortsätta jobba med att utveckla våra algoritmer ytterligare och göra mer innehåll mer personligt. Hittills har jag utvecklats mycket inom området och det blir nog ännu mer framåt. Härnäst ska vi arbeta med ett tvärfunktionellt projekt ihop med redaktioner vilket ska bli väldigt spännande!

Det är häftigt med personalisering, och kul att Sveriges Radio satsar på det. Det gör ju att SR appen känns som sin egen app helt enkelt, vilket är väldigt viktigt idag när det finns så många att välja bland. Därför känns det extra viktigt att Sveriges Radio satsar på det.  

Vad lockade dig till Sveriges Radio? Sättet vi jobbar med programmering. Att programmera med ihop med andra, gör att du aldrig känner dig ensam och är väldigt utvecklande. Man lär sig mycket av varandra genom att tänka högt tillsammans. Det gör hela skillnaden för mig för det är både lättare och roligare att ta sig över tröskeln tillsammans än att lära sig allt på egen hand och sätta sig in i problemen själv.  

Vad skulle du säga till en student som funderar på att gå till vår digitala mässmonter? Gör det! Jag fick en kick av att kunna ställa mina frågor direkt till de som utvecklar. Och i år är jag också med – så kom och prata med mig och mina Sveriges Radio-kollegor. Jag tycker det är både kul och bra att Sveriges Radio är med på teknikmässorna. Då får studenterna en chans att förstå vad de kan jobba med på Sveriges Radio, något som jag tror inte så många studenter vet om.

Den 24/2 och 3/3 är det dags att träffa morgondagens ljud- och teknikentusiaster på teknikmässorna. Sveriges Radio söker många utvecklare just nu och vi ser att vi kommer behöva fler i framtiden. Du kan även söka exjobb och praktik hos oss. Så bara kom, så pratar vi om det!

Anmäl dig här, så ses vi på mässorna:
 
Välkommen!
 

 

Följ oss via våra sociala kanaler!