Sommarvikarier på Sveriges Radio

Om tjänsterna på sommaren

Sommarvikariat på Sveriges Radio har en mycket lång tradition. Vi är en stor organisation som finns i hela landet och vi sänder dygnet runt, året om. På sommaren finns möjlighet att få prova på denna spännande verklighet, en erfarenhet anställda och andra använt som en språngbräda in på andra plattformar och yrken. Ett sommarvikariat på Sveriges Radio kan helt enkelt vara början på något väldigt spännande.

Ansökan för sommaren 2024 är stängd så du behöver hålla ut till december då vi öppnar ansökan för sommaren 2025.

Att vara sommarvikarie

Sveriges Radio är till för alla i vårt land och vår journalistik ska spegla hela samhället och vår publik. Som sommarvikarie vågar vi nästan lova dig en spännande sommar där du blir en viktig del i det dagliga journalistiska arbetet och får vara med och påverka hur Sveriges Radio skildrar tiden vi lever i/hur Sveriges Radio ska låta i sommar. Hos oss är ingen dag den andra lik och bli inte förvånad om du får vara bisittande programledare eller om du får delta i något av våra större evenemang.

Sveriges Radio är en spännande arbetsplats och vi söker dig som, mitt i händelsernas centrum, vill vara med och söka upp de nya och oväntade händelserna och rösterna. Vi ser gärna att du har kunskap om och nyfikenhet på olika delar av samhället och förstår och talar flera språk. Kanske har du ett specialintresse inom vetenskap, ekonomi, kultur, musik eller sport? Jättebra, berätta det för oss! Vi erbjuder sommarvikariat i hela landet, från norr till söder. 

I december öppnar vi ansökan för sommaren 2025. Missa inte chansen att ge röst åt fler röster och få en händelserik sommar. För det blir det.

“Det var extremt givande”

Innan mitt sommarvik pluggade jag journalistik och medieproduktion och blev så sugen på att göra det ”riktiga” jobbet efter vicket. Jag vickade både 2020 samt när jag var nyexad 2021. Jag började med att göra nyheter på lätt svenska på Radio Sweden och det var extremt givande.

Under min tid där blev jag vän med folk på P3 Nyheter och fortsatte jobba där som reporter resten av sommaren, när mitt sommarvik var över. Idag sänder jag P3 Nyheter på heltid och min målbild är fortfarande att vem som helst ska fatta vad som sker – hur snårigt det än verkar.”

– Lana, sändare på P3 Nyheter

COPYRIGHT SVERIGES RADIO 2023
Besöksadress (sthlm) för Sveriges Radio AB – Oxenstiernsgatan 20 – 10510 Stockholm – växel 08-784 50 00