Praktik

För dig som journalist-student

Hos oss är den ena dagen inte den andra lik. Vi möter nya lyssnare, sänder nya inslag och besöker nya platser hela tiden. Oavsett var vi befinner oss och vilken tid på dygnet det är har vi en sak gemensamt – med ljudet i fokus gör vi oberoende journalistik som utgår från människorna där de får vara med och forma innehållet.

Som journalistpraktikant kan du exempelvis få testa på att vara reporter, programledare och digital redaktör. Vi har ett stort utbud av riksredaktioner men även 26 lokala P4-redaktioner i Sverige som är först på plats och direktsänder när och där det händer. Oavsett vilken roll du har och vilken redaktion du befinner dig på får du chansen att lära dig det journalistiska hantverket, det vardagliga arbetet på redaktionen från grunden och bli en del av public service.

För dig som techstudent

Med ljudet i fokus blir du en del av en teknikorganisation som driver utveckling av produkter med enorm räckvidd och av oslagbar kvalitet. Vi jobbar i ett brett spann som både innehåller en modern teknikstack men också med äldre teknik.

Med tanke på vår bredd inom teknik och IT kan du som exjobbare skriva om mycket. Kanske vill du fokusera på tekniska lösningar för att förbättra hörbarheten på SRs ljud när man har hörselnedsättning eller befinner sig i miljöer med störljud? Eller tester på tal-till-text på svenska?

Eller varför inte nyttja maskininlärning och AI för att analysera och kategorisera innehållet i vårt ljud? För mycket handlar såklart om ljud, men du kan få vara med och utveckla våra plattformar som ser till att publiken på ett bättre sätt hittar vårt ljudutbud – eller utveckla nya journalistiska verktyg som bidrar till att vi fortsätter nå miljontals människor varje dag på bästa sätt. Möjligheterna är oändliga och du är alltid välkommen att komma med egna idéer som du tror skulle passa oss.

Har du frågor om praktikplatser på Sveriges Radio? Kontakta oss gärna på praktikexjobb@sverigesradio.se

Praktikplatser

Copyright Sveriges Radio 2024

Besöksadress (sthlm) för Sveriges Radio AB - Oxenstiernsgatan 20 - 10510 Stockholm - växel: 08-7845000