Branschens mest spännande traineeprogram

Rakt in i hetluften

Under 2024 genomför Sveriges Radio ett trainee-program för nyexade civilingenjörer som inte kan vänta, utan vill hamna rakt i hetluften från dag ett och vara med och bygga framtidens mediaföretag. Programmet avslutas med goda möjligheter till en anställning vid Sveriges Radio – som specialist på framtidens media-tech bolag de själva varit med och byggt. 2024 års program är fulltecknat.

Trainee på Sveriges Radio

Under programmet djupdyker deltagarna i teknik och IT samt utvecklas inom ledarskap, IT-arkitektur, IT-säkerhet och andra delar av vår IT-infrastruktur. Perioden kommer att varva teori och praktik med utbildning, och i samarbete med våra team bidrar deltagarna aktivt till Sveriges Radios förflyttning mot molnet och mjukvarubaserad medieproduktion. De kommer också få besöka olika delar av Sveriges Radios verksamhet, både centralt och lokalt, för att få en bredare kunskap för vår kärnverksamhet och processer.

Programmet skapar en bred förståelse för våra övergripande strategier och mål och deltagarna kommer att aktivt få arbeta med att implementera dessa i IT-organisationen. Trainee-året innefattar också utbyte på internationell nivå med utvecklingsaktiviteter inom exempelvis public service-bolagens gemensamma organ EBU (European Broadcasting Union) – en fantastisk möjlighet att börja etablera ett eget internationella nätverk.

Beroende på individuell specialitet så kan det hända att trainee-programmet skräddarsys efter denna inriktning – och givetvis i samråd med de som antas.

Det viktiga att ta med sig är att alla i programmet kommer få arbeta med reella utmaningar, ta fram riktiga lösningar och bli vidareutbildade inom en rad specialområden. De kommer hjälpa oss bygga framtidens mediaföretag och hamna i hetluften från dag ett. Och vi behöver att de pushar oss framåt.

Spännande? Japp. Utmanande? Absolut. Roligt? Tveklöst.

Trainee-programmet 2024 på Sveriges Radio är i full gång. Håll utkik på denna sida för mer information om kommande program.

“En oerhörd bredd på uppdrag” – varje dag”

“Vi är över 300 specialister som arbetar med tech-frågor på Sveriges Radio. Och även om vi alla är specialiserade inom olika områden ligger det i uppdragets natur att vi behöver kunna rycka in på bred front. Ena dagen arbetar vi med att designa en ny mikrofon, andra dagar arbetar vi strategiskt med digitalisering, och en tredje med att utveckla en hypermodern studioutrustning – både med kod och hands-on tester. Det är en oerhörd bredd, helt enkelt, varje dag”

Elsa – Tjänstedesigner

COPYRIGHT SVERIGES RADIO 2023
Besöksadress (sthlm) för Sveriges Radio AB – Oxenstiernsgatan 20 – 10510 Stockholm – växel 08-784 50 00